17 de des. 2012

EL CAMÍ DEL LLORER ( Montserrat )

El camí del Llorer és un itinerari equipat que permet l´accés des del camí dels Pollegons fins a la zona de les Gorres i la Plantació, mitjançant múltiples grimpades. És una continuitat natural de la canal de l´Artiga Baixa.

Prenem la pista ampla que va de Collbató a la Vinya Nova.


A mà dreta i després de sortir del bosc, trobarem un camp d´oliveres i unes marques blaves. Estem al Clot de la Mònica. Aquí comença l´aproximació cap el camí del Llorer.
Seguirem aquests senyals blaus que ens endinsarà en direcció a la muntanya.




Ens anirem enfilant passant per entremig del bosc o per damunt de la roca.




Arribem a una cruïlla de camins; el de la dreta va cap a Sant Joan (marques blaves) i el de l´esquerra cap a Pollegons (marques grogues), que és el que hem d´agafar.


Cruïlla de camins
Baixarem uns metres fins a arribar al torrent de l´Artiga Baixa (on acaba la via ferrada de Les Dames i que deixem a la nostra esquerra).
Continuem amunt, guiant-nos per petites fites. Deixarem a la nostra dreta dos torrenteres. Més endavant, a la dreta del camí i al peu d´un arbre, trobarem una gran fita de pedres. Aquí comença el sender que ens portarà al camí del Llorer.



Pugem uns metres i ja trobem els primers blocs de pedra equipats amb grapes metàl-liques.




A partir d´aquí anirem superant trams, a vegades força verticals, amb l´ajut de grapes, de les mans, dels peus, de les arrels dels arbres i del què faci falta.
Si la pedra no està mullada fins i tot resulta "divertit i atractiu". En el cas contrari pot arribar a ser un "problema".













Després de passar tot el tram rocós, entrem en una zona força desfeta de pedra, troncs i arbres. El camí va pujant, fent ziga-zagues, per entremig del bosc, fins a arribar a un collet. A mà esquerra ens queda una roca que us recomano pujar-hi.



Es pot gaudir d´unes vistes impressionants de la muntanya !!




Baixem uns metres i tornem a pujar per una llenca de pedra fins a arribar a un altre coll, ara més ampla i al costat del Gorro Frigi. Ja estem a l´altra vessant de la muntanya.





Només ens resta baixar fins a enllaçar al Camí Nou de Sant Jeroni.





De tornada podem baixar pel camí de Sant Joan, el de les Bateries, Drecera dels Graus i Collbató, tal com varem fer nosaltres.

REALITZADA EL 2 DE DESEMBRE DE 2012.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada