27 de des. 2012

LA FORADADA ( Cantonigròs - Osona )

març de 2010

Si voleu coneixer un dels llocs més emblemàtics i bells de tot Collsacabra, se´ns dubte heu d´anar a " La Foradada " de Cantonigròs.
Es tracta d´un preciós salt d´aigua situat en un lloc salvatge i espectacular.
Els cabals dels torrents del Sitjar i de Sant Julià, i el de la riera d´Aiats conflueixen poc abans d´aquest saltant d´aigua per crear el Torrent de La Ratllada i la Riera de les Gorgues.
Un cop salvat aquest desnivell, l´aigua alenteix el curs i s´entreté en aquest clot vorejat de roca, que deu el seu  nom al forat que, com un caprici de la natura, presenta una de les parets.


desembre de 2012

desembre de 2012

Per arribar-hi deixarem el cotxe al costat mateix del camp de futbol de Cantonigròs. D´aquí surt un camí força ampla que, de seguir-lo ens conduiria fins el poble de Santa Maria de Corcó o conegut també com L´Esquirol ( 60 minuts aproximadament ).
Per anar a La Foradada prendrem dit camí, però quan portem uns 10 minuts caminant, trobarem un indicador i un corriol a mà dreta que haurem d´agafar. És estret però està protegit per unes baranes de fusta.


indicador

En tot moment sentirem el brogit del salt d´aigua, però no el veurem fins a arribar ben be al peu mateix.
Es pot visitar a qualsevol època de l´any, però és aconsellable després d´haver-hi hagut pluges abundants, ja que el salt és exhuberant, o en un hivern de molt fred, quan les baixes temperatures  fan que el salt es converteixi en un gran bloc de gel.


febrer de 2012

febrer de 2012

febrer de 2012

febrer de 2012

febrer de 2012  (darrera el salt d´aigua )


Al costat del gorg hi ha unes ruïnes d´un antic molí que utilitzava el desnivell del riu com a força motriu.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada