9 de gen. 2013

LA CANAL DEL CAVALL (Montserrat)


La Canal del Cavall es troba a la cara nord del massís, tocant al Cavall Bernat.
Està equipada amb cordes nuades a qüasi tota la canal. L´utilitzen, de baixada, la majoria dels escaladors que primer han escalat l´espectacular monòlit.

L´aproximació la fem des de Santa Cecília on deixem el cotxe.
Prenem el GR-172 (camí de l´arrel) en direcció al monestir. Passem per sota del Serrat del Moro, la Paret de l´Aeri, la Paret dels Diables i, finalment, el Cavall Bernat.

Passat tot just el Cavall ja trobem l´inici d´una torrentera que pujant per ella ens durà a la canal.
Entre blocs de pedra, arrels i arbres grimparem fins a arribar a la primera corda: una corda blanca i ben gruixuda!! Davant nostra una llarga paret de pedra i l´imponent Cavall Bernat.


Deixem una corda per agafar-ne una altra. Aquestes ens ajudaran a superar el tram més rocós i aeri de la canal amb unes vistes magnífiques del Bages i del gegantesc Cavall.


Arribem a una de les zones potser "més dificils" a superar: un flanqueig cap a la dreta per un mur força vertical i llis. (ens ajudarà molt si no està mullat).


Els dos propers trams de corda ens condueixen fins a una zona boscosa.Les arrels i els arbres seran els nostres al-liats per superar un altra dels trams amb el terra molt desfet i relliscós.

Arribem a les clàssiques cintes planes negres (estil cinturó de seguretat). El terra segueix estant en molt males condicions, per tant, s´ha d´anar en molt de compte.
Un nou flanqueig cap a l´esquerra i ja estem qüasi al final de la canal. Més grimpades, més cordes i més arrels fins a arribar dalt de tot.
La sortida de la canal té una bona recompensa: El Cavall Bernat davant nostra!!
Per acabar d´arrodonir el matí, es pot anar fins el Cap de Mort i fer el recorregut equipat, pujar al Serrat de les Onze Hores, que si el dia és clar es pot gaudir d´unes vistes impressionants de tot Montserrat, visitar l´ermita de Sant Antoni i baixar per la Canal dels Avellaners. Un matí complert !!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada