25 de jul. 2012

LLAC DE CERTASCAN (Pallars Sobirà)

El llac de Certascan és l´estany natural més gran dels Pirineus catalans, amb una longitud de 1.200 m. i una profunditat de 96 m. aprox.
Es troba a 2.235 m. d´alçada, encerclat per parets de roca granítica i de pissarra amb matèria ferruginosa, que li dóna un color rogenc característic.
Diuen que els dies de molt vent s´hi formen onades que poden arribar a ser molt espectaculars!

Per arribar al llac cal prendre la pista que porta de Tavascan al Pla de Boaví. A l´altura de la presa de Montalto, comença, a l´esquerra, la pista que porta a l´estany de Romedo de baix. Aquesta pista, però, és barrada i només és accessible amb taxis 4 x 4. Aquests ens deixaran fins al lloc anomenat La Canalada, la cascada que baixa del llac de Certascan on, més avall, queda canalitzada per dins la muntanya per alimentar la central hidroelèctrica de Tavascan.

Des de la Canalada fins al llac s´haurà de caminar uns 50 minuts, aproximadament. (uns 300 m. de desnivell).
També es pot arribar per altres indrets i senders, fent que així  l´excursió sigui més llarga.
En el meu cas, vaig començar a caminar des del Pla de Boaví.




pla de Boaví

Llac de Certascan





Capvespre des del llac

La Canalada

1 comentari:

  1. ATenció! He trobat moltes informacions que expliquen dues possibilitats per pujar al Llac: camí de Llurri i pista forestal. Aquesta ultima cal descatar-la absolutament. En 35 anys de fer muntanya al Pirineu és el camí més lleig que he recorregut. Després de dues hores de camí sota el sol ens hem fet enrere.
    Bé, només per si algu hi estpa interessat!
    Josep M.

    ResponElimina